שאלה אשר עולה ונשאלת אצל הרבה אנשים שמסתבכים בדיני תעבורה כאלה ואחרים היא השאלה – מה ההבדל בין נהיגה תחת השפעת אלכוהול לבין נהיגה בשכרות למעשה? מן הסתם, הדמיון שיש בין 2 המושגים משאיר מקום רב לבלבול וחוסר הבנה, זאת כאשר בפועל, קיימים הבדלים רבים בין הסוגים השונים של העבירות הללו. בשורות הבאות, תוכלו להבין יותר לעומק את ההבדלים שקיימים בין נהיגה בשכרות, לבין נהיגה תחת השפעה של חומרים משכרים, כיצד להתמודד עם כל מצב, ומה הן ההשלכות שכנראה תחוו מכל סיטואציה.
בתור התחלה – איזה עבירה מתוך העבירות הללו עשויה להירשם בסופו של דבר תחת כתב האישום של הנהג שביצע אותן?
נתחיל מתשובה לשאלה העיקרית לגבי ההבדל העיקרי בין 2 סוגי העבירות הללו, זאת לפי תשובתו של עורך דין תעבורה אשר מומחה בתחום. על אף שבשמיעה ראשונה, 2 העבירות הללו הן עבירות חמורות שנשמעות תחת אותה קטגוריה, המשמעות של נהיגה בשכרות היא משמעות חמורה הרבה הרבה יותר מהמשמעות של נהיגה תחת השפעה של אלכוהול. כמו כן כמובן, בגלל שמדובר כמובן על עבירה הנחשבת חמורה הרבה יותר, אזי שגם העונש אשר טמון בעבירה זו הוא עונש כבד ורציני הרבה יותר מהעונש אשר ניתן על נהיגה תחת השפעת אלכוהול. ועדיין, כתבי האישום השונים יכולים להשתנות בכל מקרה ובהתאם לסיטואציה הקיימת.
מה הם העונשים אשר החוק מעמיד לטיפול בנהיגה תחת השפעת אלכוהול או שכרות?
על פי מה שכתוב בחוק, העונש אשר ניתן בגין עבירה של נהיגה תחת השפעה של אלכוהול, הוא לפי החוק עונש מינימלי של 3 חודשים פסילת רישיון. כמובן שמדובר על ענישה אשר באה בהתאם לסיטואציה ולנסיבות, זאת כאשר עבירות תנועה קודמות לכן, יכולות כאמור לסבך את הסיטואציה ולהקשות על גזר הדין הספציפי. מאידך, עבירה של נהיגה בשכרות, היא עבורה חמורה יותר כאמור, אשר מעמידה עונש מינימלי של שנתיים פסילת רישיון, לפחות. חשוב לציין, שהחוק הולך ומחמיר אילו נהג נתפס יותר מפעם אחת נוהג בשכרות או תחת השפעת אלכוהול.