בדיקת ינשוף מבוססת על שימוש במכשיר אכיפה, בו עושה משטרת התנועה של מדינת ישראל שימוש מדי יום, כבר שנים רבות. מטרת הבדיקה הינה לבחון את רמת האלכוהול בגופם של נהגים החשודים כנוהגים תחת השפעת אלכוהול. אנשים רבים מתבלבלים בין בדיקה זו לבין בדיקה אחרת שמודדת את רמת האלכוהול של נהגים בדם.
מה ההבדל בין נשיפון לבדיקת ינשוף?
מכשיר המכונה נשיפון משמש את המשטרה בכדי לזהות מצבים של נהיגה בשכרות ולהבין מהי רמת האלכוהול בדם של אותם נהגים. התהליך מתבצע באמצעות נשיפה של הנהג. סוג של בדיקת מקדימה לבדיקת הינשוף. כאשר נהג שנבדק לא עובר את הבדיקה, יעבור השוטר לבדיקה מדויקת יותר והיא בדיקת הינשוף.
כמה דברים שחשוב לשים אליהם לב
ראשית כל, כל שוטר רשאי לבקש מנהג לבצע את הבדיקה הראשונה, גם אם אין שום חשד מעלה סבירות כי הנהג נוהג תחת השפעה של אלכוהול. התוצאות של הבדיקה אינן מדוייקות במאת האחוזים, ולכן הן מהוות מראה ראשונית בלבד לגבי הנתונים המעידים על כמות האלכוהול שיש בגופו של הנהג. אותן תוצאות, אינם קבילות בבית משפט ולא משתמשים בהן לכדי ראיות. כל שוטר שבוחר לעשות שימוש בבדיקה, חייב לדרוש להסכמתו של הנהג לביצוע הנשיפה. על פי חוק, נהגים לא חייבים לשתף עם זה פעולה.
אילו כמויות מותרות על פי חוק?
נהג חדש, כלומר עד גיל 24, נהגים הנוהגים ברכבים ציבוריים ורכבי משא – 50 מיקרוגם של אלכוהול בליטר אחד של אוויר אותו הנהג נושף. כלומר, המשטרה אוכפת מ-100 מיקרוגרם. כל הנהגים אחרים – 240 מיקרוגרם בליטר אחד של אוויר נשוף, כאשר האכיפה מתחילה החל מ-290 מיקרוגרם בליטר אחד נשוף. במקרה כזה מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה.